خط تولید شیر پاستوریزه ESL در انحصار رامک

خط تولید شیر پاستوریزه ESL در نیمه شهریور ماه سال جاری برای اولین بار در ایران توسط شرکت فرآوره های لبنی رامک راه اندازی شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت فرآورده های لبنی رامک خط تولید شیر ESL که در واقع تولید شیر با استفاده از روش فرا پاستوریزاسیون بوده،که در این روش زمان ماندگاری شیر-بدون اینکه تغییرات خاصی در کیفیت آن به وجود آید- افزایش می یابد،روز پانزدهم شهریور ماه سال 95 برای اولین بار در ایران در شرکت فرآورده های لبنی رامک به بهره برداری رسید و در دسترس مشتریان وفادار محصولات رامک قرار گرفت.
در ادامه از فواید مهم شیر ESL می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1-تولید شیر پاستوریزه با زمان ماندگاری بالاتر با شرایط بهداشتی دقیق تر و دمایی مناسب تر
2-قیمت پایین تر در مقایسه با شیر فرا دما
3-حفظ کیفیت و طعم شیر
4-گسترش محدوده توزیع شیر که سبب افزایش تولید و کاهش قیمت محصول می شود
5-استفاده از شیر خام با بالاترین کیفیت
6-تولید در محیط فوق تمیز
7-تولید با فناوری روز دنیا بدون مواد نگهدارنده
لازم به ذکر است که این محصول محبوبیت بسیار زیادی در کشور های اروپایی دارد تا جایی که حدود 80% مردم اروپا این نوع شیر را در سبد محصولات مصرفی روزانه خود دارند.

رامک

بازدید اصحاب رسانه فارس از خط تولید شیرESL

شرکت فرآورده های لبنی رامک روز بیست و یکم شهریور ماه سال جاری و همزمان با آغاز رسمی خط تولید شیر ESL میزبان اصحاب رسانه فارس بود.
به گزارش روابط عمومی شرکت رامک این بازدید با حضور خبرنگاران و عکاسان و همچنین مسئولان ارشد رامک در محل کارخانه برگزار و مراحل مختلف تولید شیر ESL تشریح شد.
در ادامه مهندس نصیری با اشاره به اینکه در سال که با نام اقتصاد مقاومتی نام گذاری شده، تمام تلاش شرکت رامک رسیدن به خود کفایی اقتصادی به خصوص در بخش تولید محصولات غذایی است خاطر نشان کرد :شرکت با توجه به نیاز های بازار و جامعه خط تولید شیر ESLرا راه اندازی کرده است.
وی در ادامه گفت:شیر یکی از فرآورده های بی نظیر می باشد که به دلیل خواص غذایی بسیار مفید موجود در آن مورد توجه طیف وسیعی از افراد جامعه میباشد تا جایی که میتوان گفت سرانه مصرف این ماده غذایی در کشور های اروپایی 300 کیلوگرم است اما در ایران این میزان به حدود 60تا 70 کیلوگرم می رسد که با توجه به ذائقه افراد این نیاز ضروری احساس می شود تا با انجام روش هایی برای بهبود شرایط نگهداری و افزایش ماندگاری در راستای افزایش سرانه شیر تلاش های بیشتری انجام شود.
مهندس نصیری در پایان با بیان اینکه شرکت فرآورده های لبنی رامک با تولید شیر ESL گام مهمی را جهت بهبود وضعیت سلامت غذایی برداشته است گفت:امیدواریم بتوانیم شرایط را برای تولید محصولاتی با تنوع بیشتر فراهم کنیم تا بتوانیم جایگاه فارس را در تولید محصولات لبنی ارتقاء دهیم.

لینک اخبار منشر شده در رسانه های مختلف:
گروه خبری راستین آنلاین

آژانس عکس همشهری

خبرگذاری تسنیم

پایگاه خبری مطبوعات فارس

پایگاه تحلیلی خبری استان فارس

بهترین های روز

خبر گذاری شبستان

خبرگذاری جمهوری استان فارس

 

رامک

عضله سازی با مواد غذایی

عضله سازی با مواد غذایی

مواد غذایی مناسب برای بدنسازی و رشد عضلانی :
شیرکاکائو
شیرکاکائو در ازای هر 3 گرم گلوسید (قند)، 1 گرم پروتئین به بدن میرساند. این نسبت برای افرادی که به دنبال فیتنس و رشد عضلانی هستند بسیار مفید است.

روغن نارگیل
روغن نارگیل حاوی میزان قابلتوجهی تریگلیسرید دارای زنجیرهی متوسط است. بدن از این اسیدهای چرب برای ذخیرهی انرژی و نه چربی استفاده میکند. اگر شما کربوهیدرات کمی مصرف میکنید قبل از ورزش روغن نارگیل را امتحان کنید. خواهید دید که انرژی زیادی کسب میکنید. میتوانید این روغن را به غلات صبحانه یا برای پخت مرغ نیز استفاده کنید.

مرغهای ارگانیک و گوشت گاو
گوشت مرغ و گاو (البته گوشتهای سالم، طبیعی و ارگانیک) سرشار از پروتئین و اسیدیهای چرب امگا 3 هستند که به عضله سازی و افزایش حجم آنها کمک کرده و شما را از دردهای عضلانی بعد از جلسات ورزشی خلاص کرده و به کاهش چربیهای بدن نیز کمک میکنند.

خامه
مواد چرب موجود در شیر برای بدن شما مفید است. این ترکیبات چرب به تولید کلسترول و تستوسترون کمک میکنند و حاوی ویتامین B و ترکیبات پروتئینی با کیفیت هستند. بنابراین این مادهی غذایی فوقالعاده برای افزایش حجم عضلات مفید خواهد بود.

آناناس
آناناس و پاپایا حاوی آنزیمهایی به نامهای بروملین و پپسین هستند که باعث تحریک هضم پروتئینها میشوند. این میوهها همچنین سرشار از مواد مغذی مفیدی مانند فیبر و ویتامینها هستند.

 

رامک

شیر ESL (extended shelf life) ،شیر پاستوریزه با ماندگاری بالا

22

چکیده:
شیر esl شیر پاستوریزه شده ای است که با یک فرآیند اضافی، زمان ماندگاری آن به حداقل چند روز در دمای 4 درجه سانتی گراد افزایش می یابد، بدون اینکه تغییرات مهمی در کیفیت آن حاصل شود.
همانطور که می دانیم زمان مانـدگاری کوتـاه شـیر پاسـتوریزه مهمترین عامل محدود کننده تولید این محصول است. بنـابراین شـیرESL بـه عنـوان تـامین کننـده خواسته مصرف کنندگان هم از نظر بالا بودن زمان ماندگاری و هم از نظر طعم و مـزه شـیر پاسـتوریزه مطرح شده است.
کیفیت شیر ESL تحت تاثیر عوامل مهم زیر قرار دارد
1. کیفیت شـیر خـام 2. نـوع فرایند و کنترل آن. 3.بسته بندی 4.حفظ زنجیره سرما تا رسیدن به دست مصرف کننده
در نتیجه شیر ESL جزو شیرهای پاستوریزه طبقه بندی شده و باید در دمای یخچال نگهداری شود و بسته به کیفیت شیر خام، نوع فرایند و شـرایط بسـته بنـدی ونگهـداری، زمان ماندگاری آن از حدود 10 روز تا بیشتر از 45 روز افزایش یافته است.
کلمات کلیدی :شیر ESL، شیر پاستوریزه، ماندگاری بالا
فن آوری ESL
پاستوریزاسیون High Temperature Short Time) HTST)
روشی است که برای حفظ کیفیت اجزای شیر خام ودیگر فرآورده های لبنی بکار برده می شود. در این فرایند شیر به مدت 20-15 ثانیـه در معرض حرارت 75-72 درجه سانتی گراد قرار می گیرد.
پاستوریزه کردن محصولات لبنی یـک شـیوه حرارتـی برای نابودی بخش اعظمی از عوامل غیـر بیمـاری زای باکتریـایی اسـت .
یکی از معایب فرایند پاستوریزه کنونی ایـن اسـت کـه کـلسیم در مقابل فرایند آلودگی مجدد آسیب پذیر است. بنابراین مدت نگهداری محصول محدود است. تولید شیر ESL راه حلی برای توسعه مدت نگهداری شیر پاستوریزه است.
کلید فن آوری ESL توسـعه بهداشـت آن مـی باشـد . از جملـه فرایندهایی که بر روی شیر انجام می شود تا تبدیل بـه شـیرESL شـود شـامل فراینـدهای حرارتـی،روشهای فیزیکی یا ترکیبی از روشهای فوق به همراه رعایت آلودگیهای ثانویه است که در زیر به اختصار بررسی خواهد شد.
کلید فن آوری ESL توسـعه بهداشـت آن مـی باشـد . از جملـه فرایندهایی که بر روی شیر انجام می شود تا تبدیل بـه شـیرESL شـود شـامل فراینـدهای حرارتـی،روشهای فیزیکی یا ترکیبی از روشهای فوق به همراه رعایت آلودگیهای ثانویه است که در زیر به اختصار بررسی خواهد شد.
1-فرایندهای حرارتی :
یکی از روشهای نگهداری مواد غذایی استفاده از حرارت می باشد. روشهای حرارتی مختلفـی بـرای نگهداری شیر و افزایش ماندگاری آن متداول می باشد که استفاده از تعدادی از آنها برای تولید شیر ESL مفید باشد شامل موارد زیر است.
1-1- فرایند فرا پاستوریزاسیون (Ultra Pasteurization):
در این روش شیر را در دمای 138-125 درجه سانتیگراد به مدت 4-2 ثانیـه حـرارتداده و سپس تا کمتر از 7 درجه سانتی گراد خنک میکنند. فرا پاستوریزاسیون زمانی بکار می رود که ماندگاری ویژه برای محصول مد نظر باشد.
1-2 فرآیند فرادما (UHT):
استریل کردن یک فرآورده به معنی انجام عملیات حرارتی شدید برای از بین بردن تمام میکرو ارگانیسم ها و غیرفعال نمودن آنزیمهای مقاوم به حرارت می باشد
. شیر UHT با یک طعم پخته و مزه خاصی همراه است. همچنین به دلیل دمای بالا ویتامینهـای حسـاس بـه حـرارت تخریب می شوند که البته در تولید شیر ESL ازفر آیند هایی استفاده می شود که دمای فرآیند به حد اقل زمان ممکن برسد.
1-3 فرایند HHST
یک فرایند حرارتی حد واسـط اسـت کـه در ایـن روش شـیر در دمـای بـالاتر از 161 درجـه فارنهایت برای زمان کوتاهی حرارت می بیند. مقدار این محدوده از 2/192 درجه فارنهایت به مـدت 1 ثانیه تا 212 درجه فارنهایت به مدت کمتر از 01/0 ثانیه تغییر می یابد.
به علاوه با یک فراینـد سـریعHHST به شیر این امکان داده می شود که شیری تولید شود کـه مـورد قبـولFDA باشـد . فراینـدHHST زمانی که با تکنیکهای بسته بندی همراه است زمینه را جهت رسیدن به شـیر ESL مطلـوب فراهم می سازد
1-4 فر آیند الکترو هیتینگ( Ohmic Heating/Electro heating)
در این روش از جریان الکتریسیته برای کمک به ایجاد طعم تازه تر و ماندگاری طولانی تر در شیر UHT استفاده می شود.
1-5 فرآیند حرارتی افزایش یافته:( (Enhanced Thermal Processing
فرایند حرارتی افزایش یافته مقادیر زیادی از میکروارگانیزمها را در شیر به واسطه عملکردشان در دمای بالا برای زمان کوتاهتر نابود می کند. این فرایند زمانی که با بسته بندی High-Barrier همراه باشـد از پراکنده شدن 2CO جلوگیری می کند که در این حالـت مانـ دگاری محصـول بـه طـور چشـمگیری افزایش یافته است.
1-6القا شیوه حرارتی Pure-Lac
شیر پاستوریزه شده معمولی در مدت زمان نگهداری کم به یک محصول فاسد شده تبدیل می شود. این سیستم با حداقل تغییر شیمیایی محصول را قادر به پایداری در 10 درجه سانتی گراد به مدت 10 تا 45 روز می کند که در این صورت شیر بعد از قرار گرفتن در زنجیره توزیع بتواند در دماهای متغیر مقاومت داشته باشد
1-7 فر آیند HTT
فرایند دمای بالا یک روش مناسب برای کاهش اسپورهای هوازی در شیر می باشد.
1-8 فرآیند Pulsed Electric Field (PEF)
این فرایند به طور موثری از پالسهای الکتریکی متداول بـرای غیـر فعـال کـردن سـلولهای میکروبـی استفاده می کند که مواد غذایی با حرارت کمتر حفظ می شوند. در جهت رسیدن به کیفیت مطلـوب شیر، این تکنولوژی ممکن است نسبت به سایر فرایندهای حرارتی دیگر برتری داشته باشـد، زیـرا بـه طور چشمگیری از تغییرات حسی و خصوصیات فیزیکی مضر در مـواد غـذایی جلـوگیری مـی کنـد. کاربرد PEF بلافاصله بعد از پاستوریزاسیون HTST ماندگاری شیر را به مدت 60 روز افزایش مـی دهد
2- روشهای فیزیکی:
برخی از روشهای فیزیکی که به کاهش میکروب ها کمک می کند برای تولید شـیرESL مـورد اسـتفاده قرار می گیرد که عبارتند از:
2-1 فرایند باکتوفوگاسیون (Bactofugation)
باکتوفوگاسیون فرایندی است که در آن از نیروی گریز از مرکز برای جدا نمودن میکرو ارگانیسم ها بهـره می جویند که در اصل عملیاتی برای پاکسازی شیر از وجود اسپورها اسـت . باکتوفوگاسیون تکمیل کننده عملیات ترمیزاسـیون، پاستوریزاسـیون واستریلیزاسیون می باشد
2-2 فرایند فیلتراسیون (Filtration)
عبور دادن مایعات از غشاهای نیمه تروا ( فیلتراسیون) که اجازه عبور به بعضـی از مـواد را مـی دهـدفپدیده شناخته شده در قرن اخیر است. در حال حاضر فیلتراسیون غشایی به عنوان یک واحد بهره برداری استاندارد در صنایع لبنی تلقـی می شود .
تکنولوژی غشایی در صنایع لبنی به طور عمده شامل روشهای زیر است:
1- اسمز معکوس که تغلیظ مایعات با حذف آب است.
2- نانو فیلتراسیون که تغلیظ ترکیبهای آلی به وسیله حذف بخشی از یونهای تک ظرفیتی مانند سدیم و کلـر مـی باشـد.
3- اولترافیلتراسـیون که تغلیظ مولکولهای بزرگ و ماکرومولکولهاسـت .
4- میکروفیلتراسـیون کـه جداسـازی باکتریهـا ودرشت مولکولها می باشد.
* فرایند میکرو فیلتراسیون: میکروفیلتراسیون یا ریز پالایش، فرایندی است که در آن از غشاهای سرامیکی با اندازه منافذ ریز استفاده می شـود کـه در آن امکـان عبـور اشـپور باکتریهـا و چربیهـا وجـود نـدارد.
فراینـدها بسـته بـه نـوع محصـول و عملکردشان گاهی اوقات با هم ترکیب می شوند پاستوریزاسیون و باکتو فوگاسیون :یک راه آسان برای کاهش بار میکروبی شیر و رسیدن به ماندگاری بالا پاستوریزاسیون و میکرو فیلتراسیون: یک تکنولوژی پیشرفته برای کاهش بار میکروبی شیر و تولید شیر با ماندگاری بالا و بهبود کیفیت حسی محصول
بسته بندی بسته بندی شیر ESL نیز از نکات مهم در افزایش ماندگاری این نوع شیر است،بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده،بسته بندی اسپتیک و استریل از جمله بسته بندی های مناسب برای افزایش ماندگاری شیر ESL میباشد مزایای شیر ESL 1.نزدیک بودن طعم و مزه آن به شیر خام 2.عدم وجود طعم پختگی 3. مزایای شیر پاستوریزه از لحاظ حفظ ترکیبات مغذی شیر 5. مدت ماندگاری شیر- جانشینی برای شیرهای پاستوریزه 6. دسترسی به بازارهای وسیعتر 7. حذف برگشت فرآورده های فروش نرفته در اثر اتمام ماندگاری
بنابراین با توجه به مزایای ارزنده شیر ESL که در این مقاله ذکر شد، تولید آن در ایـران بسیار حایز اهمیت میباشد.
در حال حاضر شرگت فرآورده های لبنی رامک به سیستم تولید این محصول مجهز شده و آن را در اختیار مصرف کنندگان قرار داده است.
از آنجایی که امروزه بیشتر جمعیت ایران را قشر کارمند تشکیل می دهند و زمان زیادی برای خرید کردن ندارند بنا بر این استفاده از شیر ESL علاوه بر نگهداری طولانی مدت با دارا بودن خواص تغذیه ای شیر پاستوریزه نیاز افراد را به خوبی فراهم می کند.

رامک

ترکیباتی که با شیر معجزه می سازند

بدون شک شما هم از خواص شیر و ضرورت مصرف شیر برای حفظ سلامتی خبر دارید. اما ترکیب شیر با موادی که خودشان نیز حاوی مواد موثر برای تأمین سلامت هستند معجونی جادویی میسازد که در بیشتر موارد موثر و کارساز است.
شیر و انجیر خشک: انجیر از نظر طب قدیم ایران ، گرم و تر است .
انجیر تعرق بدن را زیاد می کند .
ادرار آور است . اگر ترشح ادرار کم باشد ،خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .
حرارت بدن را کاهش می دهد .
چاق کننده است و برای آنهایی که می خواهند وزن اضافه کنند بسیار مفید است . بدین منظور می توان آن را با شیر مخلوط کرد و در بین غذاها خورد.
انجیر ( تازه یا خشک ) یبوست را برطرف می کند و یکی از بهترین میوه ها برای تمیز کردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می کردند .
بنابراین با ترکیب شیر و انجیر از خواص و فواید هر دو محصول استفاده نمایید.
جهت تهیه نوشیدنی شیر و انجیر از دستور زیر استفاده نمایید.
پس از اینکه انجیر را از وسط نصف کردید در شیر بریزید و دریک ظرف در دار به مدت یک الی دو روز در یخچال بگذارید وقتی کاملاً خیس خورد آن را در میکسر بریزید و گلاب اضافه کنید زمانیکه مخلوط و یکنواخت شد آنرا در لیوان ریخته نوش جان کنید .

شیر را با عسل بخورید: این ترکیب نه تنها هیچ ضرری ندارد بلکه شما مثل مصرف هر دارویی تأثیر آن را خیلی سریع مشاهده میکنید. شیر خواص ضد میکروبی دارد با ترکیب شیر با عسل این خاصیت بیشتر میشود و اگر عفونتی در بدنتان داشته باشید خیلی سریع آن را درمان میکنید. اگر مشکلات خواب یا سوتغذیه دارید هر روز شیر و عسل بنوشید. در کنار همه مزایای شیر و عسل باید مراقب باشید که مصرف زیاد این ترکیب بخاطر وجود قند در عسل زمینههای چاقی برایتان فراهم میشود.

شیر و سیب و عسل: مخلوط شیر و سیب و عسل برای افزایش حافظه مفید است. اگر به این ترکیب بادام نیز اضافه کنید تأثیر آن چند برابر میشود. موز و شیر هم برای تقویت حافظه و از بین بردن ضعف روحیه موثر است. موز حاوی اسیدهای آمینه است و برای بهبود روحیه موثر است.

شیر موز: خیلیها فکر میکنند شیر موز باعث چاقی میشود در حالی که چربی موز بسیار ناچیز است اما میوهای پرانرژی است. کالری این میوه خیلی زود میسوزد و مصرف میشود. شیر موز تأثیری در کاهش جذب کلسیم ندارد. همه خواص شیر با موز ترکیب میشود و سلامتی را افزایش میدهند. البته یادتان باشد که موز را با شیر کم چرب مخلوط کنید.

شیر دارچین: هرکدام از این مواد به تنهایی خواص فوقالعادهای دارند و با ترکیب هم میتوانند بسیاری از بیماریها را درمان کنند. اگر بیماریهای قلبی دارید هر روز این ترکیب را به جای مربا یا شکلات مصرف کنید. این معجون ضربان قلب را تقویت میکند. این ترکیب برای پایین آوردن کلسترول هم مفید است. روزی سه فنجان از ترکیب دارچین و شیر بنوشید

 

رامک